Annonser

Mini Träningsläger Dalsland

I helgen avklarade vi första workshopen för träningsplanering under Dietz-flaggan. Vi, det var mellan tre och sex paddlare från västra Sverige och Norge. Konceptet gick ut på att kombinera en teori-workshop med träningspass för att få praktiska erfarenheter av delar som lärdes ut i teoriprogrammet.

Fokus i innehållet var konkret användbar träningsplanering med en fördjupning i träningsstruktur för både för kanot-träningspass och vinterträningen. Vi började lägret fredag eftermiddag med två teoridelar och ett träningspass där vi körde tröskeltest med följande utvärdering av resultatet. Lördag blev det två pass där ett tema var att ligga i rätt intensitetszon vid olika intervallträningsformer. På söndag blev det distanspass och fördjupning i vinterträningen. Fokus här var rätt styrketräningsupplägg och ergometerträning. I vårt eget gym kunde vi köra genom vikta övningar och ge hjälp för programmupplägg.

Jag känner mig väldugt tacksam att jag har fått uteslutet positiv feedback av deltagarna hittils. Det verkar finnas ett brett intresse för temat träningsplanering bland de aktiva. Jag fick flera förfrågningar redan före lägrets början att köra en liknande workshop vid senare tillfälle.

Vad blir slutsatsen av detta? Jag kommer erbjuda flera workshops för träningsplanering under vintern, så mycket är klart. Planen är att ha en helg (lördag/söndag) i Bengtsfors samt en eller två endagarskurser i Stockholm. Om du har intresse av den typen av workshop så ber jag dig att du hör av dig. Jag är även tacksam för tips om tex lokal i Stockholm.

Mini Träningsläger 4-1
Ett starkt gäng, tur med vädret och nya Nelo kanoten. Bättre blir det inte.
Mini Träningsläger 5-1
I somras har vi byggd om butiken till showroom och skolningslokal. Nu är vi igång.
Annonser

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Mini Träningsläger Dalsland”