Kanotister på träningsläger i MONTEBELO

Trainingslager Montebelo

Übersetzung folgt…

Jag är precis på hemresan från Nelos träningsläger i Montebelo som ligger mitt i Portugal, ca 1 och 1/2 biltimmar söder från Porto. För dig som inte känner till Nelos  koncept med träningsläger så erbjuder företaget i partnerskap med några hotellanläggningar ‚all inclusive‘ paket för racingkanotister där både boende, mat och kanot ingår. Detta är den största av de numera fyra anläggningarna och hit kommer både diverse landslag och kanotklubbar för att genomföra träningsläger på några dagar och upp till flera veckor.

Anläggningen håller verkligen måttet, både när det gäller rum, spa avdelning (med bastu och pool), paddelmöjligheter och tillgång till bra material. Mat blir det tre gånger om dagen  och utbudet på buffén har blivit bättre genom åren. Där det klagades över en viss enformighet tidigare år så upplevde vi en bra variation när vi var här i år. Den enda verkliga minuspunkten var faktiskt kaffet som vi inte riktigt såg fram emot längre efter andra dagen.

Vi, det var ett gäng av fem masterspaddlare från Dalsland och paddelfotorgrafen Björn Olin. Två av deltagarne är mina klienter och lägret fungerade som ett slags upptaktsläger för att testa konceptet och möjligheterna för denna typ av träningsläger i min coaching. Samtidigt körde vi en del fotosessions och filminspelningar som blev kort sagt långt över mina förväntningar, trots att jag visste att Björn brukar alltid leverera kvalité när det gäller bilder.

Sammanfattningsvis kan jag säga att lägret blev lyckat. Rosonansen av deltagarna var väldigt upplyftande. Samtidigt gick det att påvisa att det går att lägga bra mycket volym över en period på en och en halv veckor även för masterspaddlare. Förutsättningen är dock att ha rätt intensitetsfördelning och variation på passen, bra direktuppföljning och rätt träningsgrund innan lägret. Jag ser redan fram emot nästa årets läger vilket kommer vara tillgängligt både för klienter och paddlare i egen regi.

Montebelo Nelo träningsläger
Pera presenterar poolen. I bakgrunden finns huvudbyggnaden där även matsal och spaavdelningen finns.
Swedish team gym session
Landslaget på jobbet. Filip och Ania lyfter skrot. Martin drar lite i bänken.
Gym Montebelo - Swedish team
Efter sista passet. Roger i bra sällskap.
Kanotister på träningsläger i MONTEBELO
Vi njuter av solen efter avklarad pass med kanot och paddelbräda
Filip i sin Nelo Paracanoe K1
Filip från Paracanoe gänget följde med ett pass. Och vi fick följebåt med förbundskaptenen på köpet.
Nelo träningsläger anläggning
Pool landskap med vy över sjön
Werbeanzeigen